dedovanje

Dedovanje

Sestava oporoke in izpeljava zapuščinskega postopka

© 2018 Dedovanje.si - Justicija d.o.o.

Oporoka

oporokaZapustnik lahko v času življenja izrazi svojo željo po delitvi svojega premoženja po svoji smrti. S tem 'prepreči' dedovanje po pravilih, določenih v zakonu. To naredi tako, da sestavi eno izmed oblik oporoke, določene v zakonu, ta pa predstavlja njegovo izjavo volje razpolaganja s svojim premoženjem. Tako njegovo premoženje dedujejo osebe, katerim ga zapustnik želi nakloniti.

Zapustnik s tem izrazi svojo voljo, ki je do neke mere svobodna. Obstajajo namreč določene omejitve, ki njegovo voljo nekoliko omejujejo. Največja omejitev so nujni dediči, s katerimi se srečujemo ob skoraj vsakem primeru dedovanja. Nujni dediči so določene skupine zapustnikovih bližnjih, za katere predvideva zakon, da jim pripada določen del zapuščine tudi, če jim zapustnik v oporoki ni naklonil ničesar.

 

Svetovanje in pomoč pri izpeljavi zapuščinskih postopkov

Naša pravna pomoč vam je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar pomeni, da nas lahko kadarkoli pokličete na telefonsko številko 051 421-701, izpolnete » Kontaktni obrazec « ali nam pošljete e-pošto na naslov is.ejnavoded@ofni.

Dedovanje

Zakonito dedovanje

Oporočno dedovanje

Pomoč pri dedovanju

dedovanje